Inbjudan att delta i enkät om solceller

Mälardalens högskola leder forskningsprojektet ”Utvärdering av egenanvändning av solel i Sverige”, med finansiering från Energimyndigheten och med HESAB, Tekniska verken, Vattenfall AB samt Kraftpojkarna AB som övriga projektdeltagare.

För närvarande har vi i Sverige ingen lättillgänglig statistik för egenanvändningen av solel för existerande solcellsanläggningar. Egenanvändningens storlek påverkar solcellsägarens ekonomi, solcellsförsäljares offertberäkningar och elnätsägarens behov av investeringar i elnäten. Att veta storleken på egenanvändningen är även viktig för att få kännedom om den totala solelproduktionen i Sverige. Projektets syfte är att råda bot på dessa kunskapsbrister.

Vi hoppas att du som är solcellsägare och har värden för din solelproduktion från minst hela 2018 vill hjälpa forskningen framåt genom att svara på några frågor. Vi önskar att få data från både små och stora anläggningar, alla kan vara med!

Du hittar enkäten via följande länk
https://sv.surveymonkey.com/r/solegen5

Vi vill gärna ha ditt svar senast den 14 oktober 2019.

Om du har några frågor om enkäten går det bra att kontakta Bengt Stridh, Universitetslektor Mälardalens högskola. Kontaktuppgifter finns i enkäten.

3 svar på ”Inbjudan att delta i enkät om solceller

  1. Hej.
    Har besvarat enkäten, men har väl fått samma fråga av Roger på Tekniska Verken i Linköping.
    Nu kanske ni har två input på min anläggning!!??
    /Kalle
    PS
    Ni kan ju kolla mig om jag gav samma data i båda.
    DS

    • Tack! Ja, vi har kört enkäten bland annat via Tekniska Verken också, som är en av deltagarna i projektet. Svarsfrekvensen blev 19%, vilket var lägre än vad åtminstone jag hoppats på, därför kör vi flera alternativa vägar att nå flera solcellsägare.

  2. Hittills 67 som svarat på enkäten via detta inlägg. Kul och får rikta ett stort tack till alla som redan svarat! Ju fler som svarar desto tillförlitligare blir resultaten.
    2017 fanns drygt 15 000 solcellsanläggningar i Sverige enligt statistiken från SCB och Energimyndigheten, så det finns potential för flera svar.
    Fyll gärna i enkäten om du inte redan gjort det. Sprid också gärna enkäten till dina solcellskompisar.

Kommentarer är stängda.