260 miljoner till solcellsägare som blev utan investeringsstöd 2020

Regeringen har ändrat sig och ger 260 miljoner i investeringsstöd till de 9000 som investerade i solceller men som blev utan stöd ifjol. Detta enligt SVT idag: En kvarts miljard till drabbade solcellshushåll.

Här är regeringens pressmeddelande från igår: Ny version: Medel avsätts i vårbudgeten till solcellsstödet.

14 svar på ”260 miljoner till solcellsägare som blev utan investeringsstöd 2020

  1. Det är ju toppen, vilken myndighet tar man kontakt med? Eller sker detta automatiskt?
    Med vänlig hälsning,
    Jakob

    • Kolla med länsstyrelsen, som har hand om utbetalningar av investeringsstödet.
      PS. Fast det kommer väl att ta en tid innan de vet mera om tider etc. Eftersom pressmeddelandet kom igår vet de nog inte mer än oss just idag.

  2. Det nämndes inte i inslaget att man samtidigt måste betala tillbaka rot-avdraget.

    • Ja, det är som tidigare. Man kan inte få både investeringsstöd och ROT-avdrag för arbetskostnaden.

        • Kanhända, fast det är ingen nyhet. Det har gällt sedan det allmänna investeringsstödet infördes i juli 2009 och det nämndes inte heller i regeringens pressmeddelande. Så jag förstår att SVT inte nämnde det.

          • Det tycker inte jag. Om man får 260 miljoner i bidrag men kanske måste betala tillbaka100 miljoner så är väl det inte oväsentligt. Det fanns ju personer i inslaget som berättade hur glada de var att få tusentals kronor i bidrag utan att nämna att de också måste betala tillbaka rot-avdraget.

            • Vi vet inte hur många som använt ROT-avdrag. De med hus yngre än fem år har inte fått något ROT-avdrag, kanske var det någon sådan person de intervjuade.

  3. Vad händer med den som sökte 2020 och fick avslag. Monterade 2021 och är berättigad till ” grön ROT”?

    • Som jag förstår det ges pengar bara till de som byggt under 2020 men inte fått något investeringsstöd. Om du byggt i år kan du få den nya skattereduktionen.

      • De som ansökte senast 2020-07-07 och som angav att de skulle bli klara senast 2021-06-30 bör kunna ta del av den gamla ordningen där de får 20% även för utrustningen.

        • Kan möjligen vara så. Dock står i SVT:s artikel
          “Vi ser nu till att vi avsätter 260 miljoner till de här 9 000 solcellsägarna som har installerat solceller men inte har fått ut sina pengar, säger Rickard Nordin.”
          Det var därför jag trodde att det bara gällde de som redan hade installerat solceller, men som inte fick något stöd under 2020.

  4. Jag fick 9% rotavdrag, varför kan man inte vara flexibel och ge oss som har dratt rotavdrag 6% .. och de som inte har dratt rotavdrag 15%?? h74 svårt kan det vara? Varför är allt så svårt i detta landet? … frustrerande när man försöker göra ”det rätta”!

Kommentarer är stängda.