Inbjudan – delta i forskningsprojekt om solbruk i Skåne

Region Skåne och Livsmedelsakademin bjuder in till en första träff för att forma ett forskningsprojekt om solbruk (“agrivoltaics”) i Skåne.

Läs mer och gör anmälan här. Inbjudan – delta i forskningsprojekt om solbruk i Skåne

När: onsdag 25 januari kl 13-16
Var: Region Skåne, Dockplatsen 26 i Malmö
Vem: Träffen arrangeras av Region Skåne i samarbete med Livsmedelsakademin och riktar sig till aktörer som är intresserade av att ingå i ett forskningsprojekt som tittar på kombinationen av livsmedels- och solelsproduktion i Skåne, till exempel markägare, lantbrukare, energibolag, akademi, livsmedelsföretag, länsstyrelsen, kommuner och utvecklingsfrämjande aktörer.
Sprid gärna inbjudan till de du tror kan vara intresserade.

På programmet

  • Solbruk i Skåne – vad och varför?
  • Bengt Stridh från Mälardalens Universitet presenterar upplägg och resultat från en forskningsanläggning om solbruk i Mälardalen
  • Workshop kring hur ett forskningsprojekt om solbruk i Skåne skulle kunna utformas
  • Vilka vill delta i fortsatt arbete och på en uppföljande workshop 7 februari kl 10-12?

4 svar på ”Inbjudan – delta i forskningsprojekt om solbruk i Skåne

  1. Mycket intressant jag och grannar Anne Lundberg investerade ungefär samtidigt i lika stor aanläggningar varit mycket lönsamt

  2. Hej, vet ni kanske redan att jag genom mitt tidigare medlemsskap i Energivision Syd tog fram en analys av södra Skånes förutsättningar för solel med en industry standard vädermodell som ger en klart bättre upplösning än SMHI:s och andras modeller. Rapporten finns på https://energivisionsyd.se/projekt och projektet heter “SKÅNES SOLENERGI-POTENTIAL”. Kika på rapporten som visar även skillnaden mot SMHI:s underlag. En sådan analys kan vara till hjälp för att börja fokusera på de mest värdefulla platserna – det kan man inte utläsa ur befintliga kartor som alla baseras på underlag från SMHI och liknande källor med lågupplöst material. Kontakta mig gärna om ni vill veta mer – modellen finns tillgänglig för vidareutveckling till större områden.

Kommentarer är stängda.