Digital minikonferens om solcellsparker på mark 8 april

Länstyrelsen i Hallands län anordnar en digital minikonferens om solcellsparker på mark 8 april. Ett i högsta grad aktuellt ämne. Kommer att delta med ett föredrag om “agrivoltaics”. Sista dag för anmälan är i morgon onsdag, 6 april.

I inbjudan skriver man.

“Solcellsanläggningar på marken blir allt vanligare i Halland. Såväl Länsstyrelsen som kommunerna får många frågor från intressenter som vill anlägga solcellsparker

Å ena sidan bidrar solcellsparkerna till klimatomställningen, men å andra sidan finns det många utmaningar och målkonflikter när de anläggs på jordbruksmark eller i annan naturmiljö. Därav krävs i regel ett 12:6-samråd om väsentlig ändring av naturmiljön, enligt miljöbalken. Även andra typer av prövningar kan krävas.

Syfte: Tanken med konferensen är att erbjuda ett kunskapsstöd och att utbyta erfarenheter mellan länsstyrelse, kommuner, LRF och andra intressenter som arbetar med solcellsanläggningar på mark.

Målgrupp: Konferensen riktar sig i första hand till handläggare och beslutsfattare som hanterar ärenden om större solcellsanläggningar på mark.”