Temakväll om solel och laddplatser i Västerås 27/9

I morgon kväll håller Västerås stad en temakväll om Solel och laddplatser. i Aros Congress Center, Västerås, kl. 17-20. Kvällen är för privatpersoner, organisationer och företag som vill veta om att installera solpaneler eller egen laddplats för ett elfordon.

Hålltider

 • Inledande mässa med utställare 17-18.
 • Föreläsningar och panelsamtal 18-19. Föreläser gör Bengt Stridh, solcellsbloggare och universitetslektor vid Mälardalens Högskola, och Gustav Busch, Energikontoret Mälardalen, projektledare för Fossilfria transporter.
 • Avslutande mässa, frågor och prat 19-20.

Temakvällen är kostnadsfri. Anmäl att du kommer genom att mejla till [email protected], det räcker inte med att klicka i “kommer” i eventet. Man behöver veta deltagarantalet för att kunna anpassa lokalen. Förra årets temakväll om solenergi var fullsatt till sista plats!

2 reaktion på “Temakväll om solel och laddplatser i Västerås 27/9

 1. En fråga kl är nu 10.30 det är molnigt ute. Titta på min Fronius och den visar att min 11.5 kWh anläggning ger 280 w.

  Kan detta vara rätt är något fel?

  Vänligen

  Patrik Lundkvist

  • Förmodligen inte om det var samma väder som här i Västerås på förmiddagen och om växelriktaren fungerat normalt närmast föregående dagar. Vår växelriktare startade inte förrän mellan 11.15 och 11.30, innan dess var det 0 W. Lite otur eftersom Ny Teknik var hemma på besök för intervju. Vi har Solar Edge växelriktare och optimerare. Har märkt att denna kombination startar senare, det behövs alltså mer solstrålning innan den statar, än när vi hade SMA strängväxelriktare. Hörde på konferens i Piteå en anläggningsleverantör som haft samma erfarenhet. Har vid tillfälle tänkt att jämföra lite mer i detalj hur stor skillnaden är.

Kommentarer inaktiverade.