Åter i fosterlandet

Har varit på internationell iskongress för långfärdsskridskoåkare i Åbo sedan i torsdags eftermiddag med 150 personer från Sverige, Finland, Holland och Ryssland. Kom hem i morse med färjan till Stockholm. Därför har det varit lugnt på bloggen. Får ta nya tag i morgon.

Tyvärr kom det 1 dm fuktig snö i södra Finland dygnet innan vi kom till Åbo. Att åka långfärdsskridskor med så mycket snö på isarna är jobbigt… Kan klassas som i det närmaste oåkbart, det blev bara 1,9 km i fredags. Under lördagen var det kongress och under söndagen, då det skulle ha varit långfärdsskridsko blev det blandade aktiviteter. Några åkte på 500 m konstfrusen bana. Vi gick en naturvandring på ön Runsala, shoppade i Åbo och badade bastu. Inklusive ångbastu, fina grejor…

Lite användbar finlandssvenska för skridskoåkare: skrinna, skrann, skrunnit.

Caroline van Rees, Holland, och Maria Lindén åker skridskor i Åbo.

Caroline van Rees, Holland, och Maria Lindén åker skridskor i Åbo.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *