Intervju i P4 Sörmland – Veckans influencer

Blev intervjuad för P4 Sörmland på eftermiddagen idag. De intervjuar en forskare från Mälardalens Högskola varje vecka. Fick epitetet “influencer” inom solceller. Huum, hedrande….

Wikipedia:

Influerare, även omnämnt som influencer,[1] är ett lånord från engelska som betyder påverkare. Ordet förekommer särskilt i reklam– och mediebranschen som samlingsnamn för opinionsbildare och andra personer som uttalar sig på sociala medier och i andra kanaler för att påverka attityder och handlingar hos läsare och följare med samma intressen. Influerare är även bloggare inom mode, hälsa och livsstil som får betalt för att visa fram eller omtala vissa produkter eller varumärken på ett personligt och positivt sätt och därigenom påverka konsumenterna.[2]

Synonymer till “influerare” och “påverkare” är opinionsbildare, trendskapare, trendsättare, förebild, motivatör och inspiratör.

Det var väl det där med “få betalt” då som avviker. Men det är OK att ge donation till bloggen…, donationsknapp finns längst ner på varje inlägg eller i högerkanten på startsidan.