Möte i IEA PVPS Task 15 i Tokyo

På lördag bär det av till möte i Tokyo IEA PVPS Task 15, som handlar om byggnadsintegrerade solceller (BIPV). Byggnadsintegrerade solceller har idag en liten del av solcellsmarknaden. Kostnader och brist på standardiseringar har varit ett par av hindren för tillväxt. Den internationella arbetsgruppen i Task 15 studerar problematiken runt detta. Gruppen har två fysiska möten per år. I höstas var vi i Sverige värd, då mötet hölls i Uppsala. Denna gång är mötet i Asien för första gången.

IEA PVPS Task 15

Sverige deltar i IEA PVPS (International Energy Agency Photovoltaic Power System Programme) Task 15 Enabling Framework for the Acceleration of BIPV (Building Integrated Photovoltaics = byggnadsintegrerade solceller) genom Bengt Stridh, Mälardalens högskola, David Larsson, Solkompaniet, Jessica Benson, RISE, Peter Kovacs, RISE, och Rickard Nygren, White arkitekter. 50% av finansieringen för det svenska deltagandet kommer från Energimyndigheten. Bengt, Jessica och Rickard deltar i mötet i Tokyo kommande vecka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *