Nytt augustirekord på gång

Vi har nu skördat 338,92 kWh (100,9 kWh/kW) solel under augusti. Det är fem dagar kvar av månaden och vi kommer att slå ett nytt augustirekord! Sedan vi installerade vår anläggning i oktober 2010 har den bästa augustimånaden varit under 2013 då det blev 356,02 kWh (106,0 kWh/kW) under augusti.

Däremot blir augusti inte årets bästa månad som jag trodde på med de väderprognoserna som fanns för fem dagar sedan. Nu ser det inte lika soligt ut under slutspurten av augusti så vi kommer inte att nå juni, men det kommer att bli årets nästa bästa månad. Med rådande väderprognos bör det bli ca 375 kWh under augusti.

April – augusti månader kommer alla att ligga mellan 329,95 kWh och 399,34 kWh/kW. Juni blir årets bästa månad med 399,34 kWh (118,9 kWh/kW). Det blir första året där vi inte får någon månad över 400 kWh. Men vad gör det med en så fin augusti…

4 reaktion på “Nytt augustirekord på gång

  1. Lycka till, men jag ville fråga ett annan intressant spörsmål. Jag sitter med i vårt nätbolags styrelse Miljö & Teknik AB i Ronneby. Nu vill nätbolaget bilda ett “dotterbolag” för att SÄLJA den överskottsel som vårt dotterbolag får fram från en fliseldad ångturbin som dotterbolaget skall äga…. det utan att kalla dotterbolaget för ett “el-handelsbolag”?. – enl min mening bara ett sätt att bara kringgå el-lagen? eller? ärendet skall upp i Kf kl 17oo i morron så jag är (som vanligt ) sent ute….gsg EXergi-Nisse i Ronneby

  2. All time high för mitt system i Vaxholm, 5500 kW installerat i september 2013. Augusti gav 872 kWh (158 kWh/ kW), gamla rekordet 863 kWh noterades i juli 2014.

  3. Här i Tyresö så blev Augusti årets bästa månad redan den 24/8.

    Totalt blev det 728 kWh på 5 kW paneler så 145.6 kWh/kW.
    När jag ser tillbaka så blev det faktiskt bästa månad sen jag satte upp
    anläggningen mitten 2012.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *