Ytterligare 45 miljoner fördelade i investeringsstöd

Energimyndigheten släppte idag nyheten att ytterligare 45 miljoner av investeringsstödet till solceller har fördelats. Budgeten för perioden 2013-2016 är 210 miljoner kronor. Tidigare under 2013 hade 107,5 miljoner fördelats till länsstyrelserna, vilket gör att med dagens besked är 152,5 miljoner fördelade. Det betyder att man tullar på pengar som var planerade att användas under 2014-2016. Nu återstår bara 57,5 miljoner kronor av den ursprungliga budgeten att fördela under 2014-2016.

Det är bra att fler får möjlighet till investeringsstöd men marknaden blir ryckig och det blir svårt för installationsföretagen att anpassa sin personalstyrka efter fluktuationerna i efterfrågan. Om regeringen inte skjuter till mer pengar till investeringsstödet blir det tuffa tider för installationsföretagen 2014-2016. Mitt stalltips är att mera pengar kommer att läggas in i investeringsstödet. Endera av sittande regering som en morot inför valet eller av en ny regering efter valet 2014, eller kanske bådadera?

3 reaktion på “Ytterligare 45 miljoner fördelade i investeringsstöd

  1. Jag ansökte om bidrag i februari men då var pengarna slut, men som av en händelse så blev min utbyggnad beviljad installationsbidrag (35%) idag. Intressant att installationsbidragen är på 100-tals miljoner medans “nettodebiteringsreformen” som de flesta hänger upp sig på kostar runt 8 mille om året…

  2. Pingback: Solceller växer så det knakar i Sverige | Bengts villablogg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *