All time high för januari på gång

47,88 kWh (=14,25 kWh/kW) hittills i januari för solcellerna. Ifjol gav januari 50,31 kWh och i januari 2011 blev det 48,09 kWh. Om väderprognosen om en solig torsdag slår in är januarirekordet som i en liten ask…

2 reaktion på “All time high för januari på gång

  1. Gratulerar i förskott i så fall, men hur är det med dopingen? Misstänker starkt att du sopat, det vill säga dopat cellerna, själv missade jag några soliga dagar på grund av snön.
    Lite komiskt att både du och jag och säkert många andra drabbats av en av de vanligaste biverkningarna vid solcellsbruk, att räkna och jämföra månader som är näst intill försumbara i helheten. Men fortsätt du, jag läser med intresse.
    Tomas H.

  2. Spännande! Jag har nu beställd nyckelfärdigt solcellspaket från Vattenfall, och kan nästan inte vänta tills det blir April. Då ska dom komma och installera. Det blev en anläggning på 20 paneler med en samlat effekt på 4,9 KWh. Strömmen matas in på nätet via en 3-fas växelriktare från SMA. (SMA Tripower 5000TL) Det ska bli oerhörd spännande att följa med på produktionen under åren som kommer. Solcellerna kommer ligga på ett tak som har en lutning på 22,5 grader och som ligger rakt i söderläge. Tyvärr är det lite skuggning på denna årstiden, men när sommaren kommer stiger solen högt över träden 🙂 Här är en liten layout: http://karl-ove.com/sol/layout20moduler.pdf

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *