Sverige sämst i EU på solenergi

I Sverige Radio kunde vi den 8 februari höra att Göran Bryntse har ett EU-uppdrag att granska regeringens handlingsplan för energiförsörjningen 2020. Hans slutsats var att inget land i EU tänker sig bygga mindre solenergi än vad Sverige tänker göra fram till 2020.

Ett planeringsmål och en långsiktighet i regeringens politik för solenergi saknas tyvärr helt i Sverige, borta med vinden skulle man kunna säga… Det är underligt med tanke på att svensk forskning var världsledande när det gäller att ta fram tunnfilmssolceller av CIGS-typ (Copper indium gallium (di)selenide). Den svenska forskningen kommersialiserades av tyska Q-Cells som köpte svenska Solibro och nu säljer de CIGS-moduler under namnet Q.SMART.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *