Fågelholk med solceller

Ibland dyker det upp udda tillämpningar för solceller. Det här är en av de märkligaste jag sett. Solceller laddar ett uppladdningsbart batteri som vid skymning ger energi till en LED-bestyckad sittpinne på en fågelholk. Holländska Oooms skriver ”This light attracts an easy nighttime snack for the bird; all she has to do is stick her beak out of the hole and wait for the buzz.”

Solar birdhouse

Fågelholk med solceller

Jag förstår inte riktigt hur konstruktören tänkt. När det är mörkt håller fåglarna sig stilla inuti holken. Det är för övrigt vite på att sätta en sittpinne nedanför ingångshålet till en fågelholk, eftersom det kan hjälpa spekulanter på fågelägg och fågelungar. Man ska nog mera se holken som en trädgårdsprydnad som kan bräcka den mest prylgalna granne. För 70 Euro kan den bli din…

2 reaktion på “Fågelholk med solceller

  1. Pingback: Hur många solcellsdrivna saker har du i trädgården? | Bengts villablogg

  2. Pingback: Hur många solcellsdrivna saker har du i trädgården? | Bengts nya villablogg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *