Solel för lantbruk – webbinarium 16 juni

Bland deltagarna finns Rickard Nordin, klimat- och energipolitisk talesperson för Centerpartiet, som ger det senaste om solel och lagstiftning.

Program och hur man anmäler sig framgår av inbjudan, varifrån denna text hämtas:

Välkommen till en digital träff om solel för dig som är lantbrukare – ta del av tips, råd och fakta om hur du kan producera egen el med solceller! Rickard Nordin, klimat- och energipolitisk talesperson för Centerpartiet, berättar om aktuell lagstiftning gällande solel. Du kan lyssna på sakkunniga föreläsare från Mälardalens högskola och Länsförsäkringar, se hur lantbrukaren Lars Kallsäby har installerat en solcellsanläggning vid sin verksamhet och ställa frågor till experter inom solel. Det är kostnadsfritt att delta. Webbinariet arrangeras av Lantbrukarnas riksförbund (LRF) och Energikontoret i Mälardalen inom ramen för projektet Framtidens solel i östra Mellansverige.

Program

18.30-18.40 Introduktion
18.40-19.10 Är solceller lönsamma? Bengt Stridh, Mälardalens högskola
19.10-19.25 Säker installation. Niclas Adolfsson, Länsförsäkringar
19.25-19.35 Demonstration av ett gott exempel. Lars Kallsäby, lantbrukare
19.35-19.45 Solel och lagstiftning. Rickard Nordin, klimat- och energipolitisk talesperson för Centerpartiet
19.45-20.00 Frågestund. Har du en fråga redan nu? Mejla gärna din fråga på förhand

Läsning

Kan också tipsa om att ifjol gjordes examensarbetet “Solenergi för jordbruksnäringar– Ekonomiska förutsättningar för jordbruksnäringar för installation av solcellsanläggningar” av Hampus Jansson vid Mälardalens högskola, med Bengt Stridh som handledare.

3 svar på ”Solel för lantbruk – webbinarium 16 juni

  1. Det är mycket stort intresse för detta webbinarium. Måndag morgon var det fina 167 anmälda enligt Energikontoren. Det finns plats för 250 så passa på att boka en plats du också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.