IEA PVPS Task 13 möte i Santiago

Tisdag-fredag har IEA PVPS (International Energy Agency Photovoltaic Power System Programme) Task 13 Performance and Reliability of Photovoltaic Systems ett internationellt möte i Santiago (tisdag-onsdag) och Antofagasta (torsdag-fredag).

Från Sverige deltar  i Task 13 Bengt Stridh, Mälardalens högskola, Anne Andersson, SP, Johan Paradis Ärlebäck, Paradis Energi, Elin Molin, PPAM, och Dan-Eric Archer, Emulsionen. 50% av finansiering för det svenska deltagandet kommer från Energimyenheten. Det är runt 30 deltagare på detta möte.

Demonstrationer i Santiago

Mötet överskuggas av demonstrationer som varit de senaste dagarna i Santiago. Det är undantagstillstånd och för fjärde kvällen i rad utegångsförbud. I kväll från 20.00. Mötet tog därför en paus under sen eftermiddag för att få lite mat på staden och sedan fortsatte mötet till 21.00 på kvällen på vårt hotell. Tur att mötet är på samma hotell som vi bor på, det brukar normalt sett inte vara så på dessa IEA-möten.

Vid vår paus var det en stillsam folkvandring in mot Santiagos centrum i början på kvällen. Demonstrationerna kommer att fortsätta. En av de sex tunnelbanelinjerna är delvis återöppnad efter att varit stängd efter fredagskvällens vandalisering, med militärer posterade vid en nedgång vi gick förbi. Vid 5-6-tiden vara nästan alla affärer och restauranger stängda, svårt att hitta någonstans att köpa ens en vattenflaska. Hittade till sist ett ställe där man beställde och fick det man beställt genom en lucka i ett metallstaket vid affärens ingång.

Stillsam folkvandring mot centrum i Santiago.

Stillsam folkvandring mot centrum i Santiago.

Militärer posterade vid en nedgång till en tunnelbanestation i Santiago.

Solceller försörjer automat för uthyrning av cyklar. För tillfället var alla cyklar uthyrda här.