Bra söktryck på investeringsstöd för solceller

Enligt SVT i kväll har 1 600 ansökningar om investeringsstöd för solceller kommit in i år. 870 miljoner kr finns att dela ut i år enligt Sara Bargi, Energimyndigheten, som intervjuades i programmet. Det beloppet räcker enligt uppgift till alla som står i kö för tillfället.

Investeringsstödet höjdes för privatpersoner från 20% till 30% vid det gångna årsskiftet. Med generösare stöd är det ett bra tillfälle att ansöka nu. Prisutvecklingen för nyckelfärdiga solcellssystem går inte lika fort i Sverige som det gjorde för några år sedan, så man vinner inte så mycket på att vänta. Det är snarare en risk att det blir tvärtom, om investeringsstödet trappas ner. Det kommande valet blir viktigt när det gäller vilket stöd solceller kommer att ha under kommande år, så det kommer att bli en mycket spännande valvaka i september.

2 reaktion på “Bra söktryck på investeringsstöd för solceller

  1. Hej!
    Snubblade över inlägget och insåg att innehållet i mdh:s investeringskalkyl inte ändrats för att reflektera detta. I vad mån den fortfarande uppdateras vore det också snyggt att förtydliga skiljelinjen mellan privatperson och övriga/annan. Bostadsrättsföreningar är i regel inte momspliktiga och bör så vitt jag kan förstå ange “privatperson” i kalkylen för att momsen ska tas med?

    • Det stämmer. Mallen behöver uppdateras på en del punkter, ligger i röret… Man får själv hålla reda på om man är momspliktig eller inte och välja lämplig mall. Är man inte momspliktig väljer man den för privatpersoner.

Kommentarer inaktiverade.