Föredrag om solceller på Elfack

Idag håller jag föredraget “Solceller i Sverige – Är det lönsamt och för vem?” på Elfack i Göteborg kl. 11.00-11.20 (ny tid). Plats eSmart H2.

Kl. 10.40-11.00 håller Björn Jernström, Ferroamp, föredraget “Intelligent styrning av solceller, batterier och förbrukning minskar energikostnaderna” på samma plats.

Bland mycket annat visade ABB växelriktare för solceller i sin mycket stora och välbesökta monter.

Västeråsföretaget Kraftpojkarna hade en stor och välbesökt monter om solcellssystem.

4 reaktion på “Föredrag om solceller på Elfack

 1. Hej Bengt!
  Det skulle vara intressant att få lyssna på detta föredrag. Men jag bor i Lund och det är med kort varsel som du annonserar om dagens föreläsning i Göteborg. Vet du redan nu om du ska föreläsa närmare Skåne och/eller längre fram i vår?

  Bästa hälsningar
  Erik

  • De föredrag som är inplanerade i nuläget är Linköping och Norrköping 17 maj, Västerås 24 augusti, samt Nässjö 28 september.

 2. Interessanta fördrag
  Själv är jag läkare som uppdaterar mig genom att läsa föredrags PowerPoint eller liknandepå webben
  Kan inte du visar dina poet point bilder eller sammanfattning eller interessanta tabeller på din blogg???

  Jag har solceller 7 kW och får. Max 6.9 f n och har el bil. Tyvvär är den logiska uppkoppling nämligen dagtid solcell produktion lagrad i en hus batteri för kvällstid och sedan likströmladdning av el bilen en dyr historien idag ( ferroamp 140000:-) men man får väl hoppas att det blir bättre. Vet du när Teslas batterie kommer och om de blir billigare?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *