Varmt tack för donationer till bloggen!

Det är enormt roligt och hedrande att så många använder bloggen. Den har hittills i år haft 178 000 sidvisningar och 69 000 besökare.

Fredagens blogginlägg var ett jubileum, nummer 800 sedan starten den 15 november 2010. Det finns 4 660 godkända kommentarer, varav 1 473 är mina och övriga är från er som läser bloggen.

Bara under senaste månaden har det dessutom varit över 700 falska inloggningsförsök. Ett tips är att aldrig använda admin eller ditt förnamn som användarnamn om du har en egen sida med inloggningsmöjlighet.

Flytten medförde att jag sedan två år får stå för kostnader för webbhotell, domännamn, backup och skydd mot spam och andra angrepp. Det kräver också mer tid av mig för tekniskt underhåll av bloggen med uppdateringar av tillägg etc.

Att skriva en råtext kan gå snabbt. Men eftertanke, faktakontroll (koll av källan till info i nyheter, artiklar, tweetar etc. om möjligt eftersom skribenter gör sitt urval och sin tolkning som inte alltid behöver vara rätt eller har en viss vinkling), finna referenser, textformulering för att göra det så tydligt som möjligt, ta fram data, göra diagram eller foton är tillsammans både tidskrävande och lärorikt.

Sedan jag flyttade bloggen för två år sedan har 34 personer gett donationer till bloggen. Hjärtligt tack för det, det värmer!

Bloggen drivs helt ideellt, så om du vill bidra till driften genom en donation skulle det uppskattas. Ett alternativ för mig skulle vara att tacka ja till de annonsförfrågningar som ibland kommer, men jag har tills nu avstått från det. Det skulle kännas bättre att kunna lösa driften med donationer, som görs via “Donate” som finns längst ner på varje inlägg och i högerspalten på startsidan.

Hoppas att du vill bidra och tack på förhand!

5 reaktion på “Varmt tack för donationer till bloggen!

 1. Något som flera av antagligen skulle tycka vore intressant vad om du tex gör en utvärdering av någon/några produkter inom detta område. Utvärderingen kunde då ske i form av “i samarbete med” – dvs företaget får betala dig för att få sin produkt utvärderad av dig här på din blogg, naturligtvis utan några som helst förbehåll från det aktuella företaget ifråga och du ska då naturligtvis tala om vad du kommit fram till utan att försköna eller på annat sätt förminska eventuella negativa aspekter.
  Jag skulle föredra att det gjordes i form av en video. Dylikt samarbetet är att föredra istället för reklambanners och annan form av reklam här på din blogg.
  Så, det var lite input.

 2. Hej!
  Undrar mycket om tips på någon som köper certifikat och ursprungsgarantier utan att köpa resp sälja ström. Jag har cesarkonto som Telge har tillgång till med fulmakt men funderar på att byta till Vattenfall som inte köper o säljer cert och ursp.
  Att sköta kontot själv verkar komplicerar.

  • Kolla på Solcellsforums lista, länkar finns under Köpare solel. Cesarkontot är som ett bankkonto, inte lika användarvänligt att hantera men inte värre än att alla kan lära sig.

 3. Jag tycker Googles annonseringstjänst Adsense funkar bra, om man placerar annonserna vettigt bör de inte heller störa läsningen. Adsense har fördelen att den visar annonser relevanta för besökare (efter förmåga så klart). Att ta in köpta blogginlägg är förvisso mer vilsamt för ögat men som läsare blir man konfunderad huruvida författaren tycker en produkt är bra eller om denne mest vill ha pengarna.

  För övrigt hoppas jag du vill fortsätta skriva då jag återupptäckt din blogg efter ett par års frånvaro

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *