Solkartor i Sverige

Här är en lista på solkartor i Sverige. Där kan man se solinstrålning på ett valt hustak. Vissa ger även beräknad solelproduktion. Uppdaterade några länkar 2016-12-01.

Saknas någon existerande eller planerad ort med solkarta på listan? Skriv då en kommentar till inlägget så uppdaterar jag listan!

Alingsås tätort med omnejd. Lanserades i april 2016.

Botkyrka

Eskilstuna kommun

Göteborg stad

Höganäs kommun

Katrineholm

Kumla

Köping

Landskrona

Linköping

Lunds kommun

Motala . Publicerades i april 2016.

Mölndal. Lanserades i april 2016.

Norrköping

Piteå, del av centrala stan

Stockholm

Umeå

Uppsala stad

Varberg. Lanserades i maj 2016.

Vellinge kommun

Västerås stad

Örebro

Österåker

Värd att nämna är även Googles “Project Sunroof – Mapping the world’s solar potential, one roof at a time.” Finns inte för Sverige ännu, men vilken häftig vision!

12 reaktion på “Solkartor i Sverige

  1. Jippii, Nu är min kära hemkommun Mölndal med som solkarta. Jag har mejlat och tackat kommunen för detta. I media sades det att vi nu är “en handfull” privatpersoner som har satt upp celler. Har även införskaffat elbil precis så det är trevligt med solel direkt ner i tanken. Något mer “nytillverkade” fordonsenergi än den 100-tals miljoner år gamla energin från olja

  2. Numera finns även Solkollen som ger estimat på solstrålningen över hela Sverige baserat på 5 års solstrålningsdata från SMHI. Kanske ingen solkarta i dess bokstavliga mening men det är enkelt att få fram estimat på solelsproduktion som justeras för olika förutsättningar t ex yta, verkningsgrad och takvinklar mm. http://www.solkollen.nu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *