Oktoberrekord i hamn

Vi har nu producerat 148,2 kWh (44,1 kWh/kW) solel under oktober och har därmed passerat det gamla rekordet för oktober från 2011 då det blev 138,75 kWh (41,3 kWh/kW). Och detta när det fortfarande 6 dagar kvar av månaden. Otroligt!

Det soliga vädret gör att vi att får varmvatten i våra solfångare och att det blir varmt inomhus av solstrålningen genom fönstren. Med rådande väderprognos kommer det att bli rekordlågt inköp av el under oktober sedan vi flyttade hit i slutet av oktober 2006. Vi bor utanför Västerås fjärrvärmeområde så utomhustemperatur och hur soligt det är spelar stor roll för hur mycket el som går till uppvärmning via elpatron i vår ackumulatortank. Det spelar även in hur mycket vi eldar i vår vattenmantlade braskamin, men hittills har vi inte eldat något i höst.

Poppelspinnare. Ett nattfly som satt på vår husvägg vid utomhuslampa strax före midnatt.

Poppelspinnare. Ett nattfly som satt på vår husvägg vid utomhuslampa strax före midnatt.

3 reaktion på “Oktoberrekord i hamn

 1. Även i Vaxholm passerade vi oktoberrekordet från 2013 (348 kWh)
  Nådde idag 351,5 kWh (63,9 kWh/kW)
  🙂

 2. Även jag har passerat oktoberrekordet från 2013 med mycket god marginal.
  Minst lika glädjande är att 2015 totalt, trots det rekorddåliga maj-juni-juli, förmodligen kommer bli bättre än både 2013 och 2014. Jag har knappt 40 kWh kvar till det och november-december brukar ge 50-100 kWh på mina 7,28kWp.

 3. Hej.
  Eftersom jag startade min elproduktion 1 november 2012 har jag nu summerat både oktober och mitt tredje produktionsår vars resultat nu ska rapporteras till länsstyrelsen. Oktober i år blev med liten marginal den bästa under de tre åren. 49,6 kwh/kw är lågt på grund av lite skuggning under höst och vinter.
  Utbytet under mitt tredje år blev 4.463 kwh (970,2 kwh/kw) vilket jag med tanke på skuggningen är nöjd med. De två föregående åren har gett 4.636 respektive 4.524 kwh så variationerna är små.
  Tomas H.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *