Öppet hus i Västerås MW-solcellspark

Om du vill titta på den 1 MW stora solcellsparken utanför Västerås finns chansen lördag den 23 maj. Då är det öppet hus kl. 11-16. Det är tillsammans med en lika stor solcellspark i Arvika Sveriges största solcellspark och den största i Norden som har solföljare. Ingen som åker bil på E18 mellan Enköping och Västerås kan undgå att se solcellsparken, så det måste rimligen vara Sveriges mest beskådade solcellsanläggning.

Det finns en 3 kW solcellsanläggning vid ABB Corporate Research som är vänd mot E18 och som togs i drift i maj 2005 men jag tror att många missar den anläggningen, som annars skulle kunna vara en konkurrent till den mest betittade solcellsanläggningen i Sverige.

Produktionen från MW-parken kan man se på Solar Edge webbportal under Megawattparken.

I solcellsparken leder Mälardalens Högskola, med mig som projektledare, projektet “Utvärdering av solelproduktion från Sveriges första MW solcellspark“. Deltagare är även Kraftpojkarna som byggt och äger parken, Mälarenergi som nätägare och elhandlare samt Energimyndigheten som bidragit med finansiering.

2 reaktion på “Öppet hus i Västerås MW-solcellspark

  1. Hej!
    Intressant. Släpper du all info efter projektets deadline eller kan vissa moment brytas ut och presenteras här? (Solföljning tycker jag är intressant).
    mvh//Robin

    • Resultaten från projektet kommer att publiceras i öppna rapporter. Efter denna publicering är det väl troligt att jag skriver en del om det på bloggen, det är en tidsfråga hur mycket jag hinner med…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *