Hjärtligt tack för donationer till bloggen!

När bloggen flyttades till egen site sent ifjol innebar det också årliga kostnader för att hålla den igång till webbhotell, för domännamn, back-up etc. Det kräver också mer tid av mig för tekniskt underhåll av bloggen med uppdateringar etc.  Hade även tänkt byta tema på bloggen men har inte riktigt orkat med det ännu, det är mer pyssel än vad man kan tro med det när man inte sysslar med sådant till vardags.

Jag skrev därför i det första inlägget på den här nya siten den 2 november att det skulle vara trevligt med ett ekonomiskt stöd från läsare eller kanske annonsörer på bloggen som ser ett värde i att bloggen finns kvar.

Det är glädjande att fyra privatpersoner gjort donationer till bloggen (via “Donate” som finns längst ner på varje inlägg och i högerspalten på startsidan). Stort tack till er, det värmer verkligen!

De hittills gjorda donationerna räcker dock inte för att täcka driftkostnaderna. Jag har nyligen fått en förfrågan från ett företag om annons på bloggen. Smickrande med tanke på företagets storlek. Väntar på konkret erbjudande, men blotta tanken till annonser gör mig kluven, så jag har inte bestämt mig ännu… Det hade känts bättre att kunna lösa det med donationer, ”crowd funding”.

Vacker avslutning på lysande skridskodag! Västeråsfjärden 5 januari 2015.

Vacker avslutning på lysande skridskodag! Västeråsfjärden 5 januari 2015.

4 reaktion på “Hjärtligt tack för donationer till bloggen!

 1. Hej!
  Jag undrar om det är okej att länka till din blogg och i vilka sammanhang. T ex så arbetar jag med att sprida information om solenergi till privatpersoner i en specifik kommun, är det okej att lägga en länk tillsammans med kommunens solkarta?
  //Helene

 2. Det låter väldigt tilltalande detta med “crowd funding” och jag känner att jag fått så mycket ut av denna blog så jag borde bidra.
  Men vad pratar vi om för pengar? Om vi alla som tar del av materialet delar, så kanske det inte blir så mycket per person.
  Bengt….Kan du ge en liten bakgrund om vad det rör sig om?
  Har ärligt talat själv inte en susning .
  //Kalle Rebel

  • Ca 5000 kr/år har jag satt som mål, skulle kanske nämnt det… Om varje unik besökare på bloggen senaste månaden pytsat in 1 kr vardera skulle beloppet vara täckt, :-). Men det är inte så det fungerar i praktiken. Är dock väldigt tacksam för att nio personer hittills gjort en donation!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *