Intervjuad av SVT Västmanlandsnytt

På eftermiddagen blev jag intervjuad av SVT Västmanlandsnytt om den nya skattereduktionen som gäller från 1 januari 2015. Inslaget kommer i morgon kväll. Trevligt att nyheten uppmärksammas av TV.

Här är inslaget: “Han säljer el från taket“. Tyvärr blev det ett fel i texten. Det står “Jag säljer nästan lika mycket el som jag förbrukar” och det stämmer inte. Det jag nämnde var att hälften av den solel vi producerar blir ett överskott som vi säljer. Får be SVT att korrigera det.

I texten står dessutom “På Mälarenergi har man just nu 120 mikroleverantörer av el, men man räknar med en ökning under 2015 till ett tusental tack vare de nya avdragsreglerna.” Det verkar vara en helt orimlig ökning enligt min mening så jag undrar om Mälarenergi verkligen sa 2015.

3 reaktion på “Intervjuad av SVT Västmanlandsnytt

    • Tack! Vi får väl se hur bra det blev när det sänds… Det brukar bara vara en liten snutt som tas med av en intervju, så det är alltid spännande att se hur det blir.

      I ett TV-inslag i Rapport i oktober ifjol blev det fyra sekunder av kanske 10-15 minuters filmande.

  1. Hej, jag har sett inslaget och det var både bra och betydligt längre än fyra sekunder. Mälarenergi nämnde inget årtal när man ska ha 1000 producenter.
    Men aldrig får man vara riktigt glad. Momsregistreringen är kanske inte så krånglig, men jag tror ändå den avskräcker en del. Vi får väl försöka påverka var och en på sitt håll så vi kan få full täckning för påståendet att solel är “Kul, enkelt och lönsamt.
    Tomas H.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *