Tack för SERO:s energi- och miljöpris!

I fredags när jag höll föredrag på SERO:s energiseminarium vid Mälardalens Högskola tilldelades jag överraskande SERO:s energi- och miljöpris. Så här skriver SERO (Sveriges Energiföreningars RiksOrganisation), där det även finns en bild från prisutdelningen:

“SERO:s miljöpris 2014 går till Bengt Stridh, verksam vid ABB i Västerås. Han har bedrivit ett kunnigt och långvarigt folkbildningsarbete rörande framtidens kanske viktigaste energikälla, solenergin. Bland annat delar han med sig av sina kunskaper och sin erfarenhet på Bengts Villablogg och har hållit många föredrag om solenergins möjligheter på många ställen i Sverige. Därigenom har han spridit kunskap om och entusiasm för satsningar på solenergin under många år. Bengt är en engagerad miljövän som lever som han lär i Gäddeholm där han delvis försörjer sig på solenergi.. Bengt Stridh är således synnerligen meriterad för att få SERO:s miljöpris 2014. Priset delades ut fredag 4 april i samband med SERO:s energiseminarium på Mälardalens Högskola i Västerås.

Pristagaren fick förutom äran en oljemålning med motivet solrosor av västeråskonstnären Anders Hultman.”

Jag bugar djupt! Det är hedrande och värmer mycket med denna uppmärksamhet. Min fru Maria Lindén blev för övrigt utnämnd till professor i hälsoteknik vid Mälardalens Högskola i tisdags, så det är lite livat i hemmet nu…

Bloggen drivs helt ideellt. Den kommer att passera 500 000 sidvisningar inom någon vecka. Det här är inlägg 588 jag skrivit. Det finns 2 554 godkända kommentarer, varav knappt hälften är skrivna av mig. Ca 46 000(!) spam eller “ham” har blockerats av bloggens filter. Utan detta filter skulle bloggen haverera… Det finns tyvärr en (mycket liten) risk att även äkta kommentarer hamnar i filtret. Jag orkar tyvärr inte längre titta bland de ca 5 000 – 7 000 spam som kommit per månad under de senaste månaderna.

PS. Priset uppmärksammades även av MdH och affarsliv.biz.

Snöklocka. Hemma i rabatt på Dyudden. 30 mars 2014.

Snöklocka. Hemma i rabatt på Dyudden. 30 mars 2014.

5 reaktion på “Tack för SERO:s energi- och miljöpris!

 1. Stort Grattis!! Jag är glad för att det var du som fick priset. Tror att jag har läst det mesta av allt på bloggen din. Efter att jag började med läsningen växte inspirationen inom mig, och idag har jag en färdig solcellsanläggning på 13,25kW på taket. Och det var Du som inspirerade mig till detta. Det har kostat 206.000 kr, men jag får bidrag på 35%. Arbetet med att montera och koppla solcellerna har jag gjord själv. Jag har också, med hjälp och information från din blogg lyckas få tilldelat både elcertifikat och ursprungsgarantier. Det lär väl bli några stycken under ett år…

  Tack igen för bloggen och all inspiration!!

  Bild av min anläggning finns på http://www.karl-ove.com

  • Fantastiskt roligt att höra!

   Du och andra som installerar solceller nu blir värdefulla pionjärer och ger inspiration till andra! Som Tomas skriver blir det ringar på vattnet. De flesta vet inte så mycket om solceller, men när man ser att grannen har installerat solceller växer nyfikenheten och informationsbehovet.

   Om tio år tror jag att det är självklart att solenergi (solceller och/eller solfångare) ingår i alla nybyggda hus och på sikt kommer solceller att finnas på varje hus…

 2. Precis som förra gången d fick pris vill jag vara bland de första gratulanterna. Synnerligen välförtjänt!
  Förra veckan medverkade jag på en energimässa i Hultsfred och talade om solel för ett antal intresserade på ett seminarium. Min insats och min kunskap är försumbara jämfört med dig, men det är ändå din förtjänst att jag stod där. Ringar på vattnet kan man väl säga även om det handlar om sol?
  Tomas H.

 3. Gratulerer så meget Bengt!

  Det var vel fortjent. Din blogg har gitt også meg mye inspirasjon selv om jeg ikke har solpanel på taket. Strømregningen er fortsatt så liten, og investeringen stor her i Norge, men om et år eller to kommer nok panelene på plass.

  Mvh Per Hassel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *