Installera solel på rätt sätt – på torsdag

Torsdag den 6 februari hålls utbildningsdagen ”Installera SolEl på rätt sätt” hos SP i Borås. Denna dag hålls som en avslutning av det nuvarande svenska engagemanget i IEA PVPS Task 13 Performance and Reliability of Photovoltaic Systems som pågått sedan 2010 och som avslutas i april 2014. Dock planeras en fortsättning till 2017, men beslut om denna förlängning är inte fattat av IEA ännu.  

Sveriges representanter i arbetet är för närvarande Bengt Stridh, ABB Corporate Research, Johan Paradis, Energibanken och Anne Andersson, SP. Arbetet finansieras av Energimyndigheten och de deltagande parterna.Vi har sett ett behov att förmedla kunskapen för att minska misstag inom installationer av solel i Sverige och arrangerar därför denna dag.

Det är 70 anmälda och därmed lapp på luckan!

2 reaktion på “Installera solel på rätt sätt – på torsdag

 1. Hej Bengt! Mycket bra initiativ som vi helt stödjer! Jag fick inbjudan från Johan Lindahl och kommer att åka upp för att delta vid utbildningen. Det ska bli intressant att lyssna in kommentarer från övriga deltagare också. Hälsningar Ellen

 2. Hej Bengt!

  Jag är en kille på 24 år som är i processen av att starta en verksamhet som projekterar och installerar sol-el hos folk.
  Jag har spanat runt här på din blogg och är hak-tappad över hur mycket research och hur påläst du är på området.
  Jag skulle gärna vilja ha mail-kontakt med dig för att ha ett “boll-plank” om hur jag ska starta upp och driva allt.

  Ser fram emot kontakt.
  Med vänliga hälsningar,
  Magnus Bengtson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *