Bidrag accepterat till konferensen PVSEC 2013

I månadsskiftet september-oktober går 28th European Photovoltaic Solar Energy Conference and Exhibition (EU PVSEC 2013) av stapeln i Paris. Det är världens största solcellskonferens. Det brukar också finnas en stor utställning, om än inte lika stor som på Intersolar.

Fick idag veta att presentationen ”Production Cost of PV Electricity” in Sweden är accepterad till session 6CV.5.13 som en poster. Medförfattare till mig är Stefan Yard, professor i företagsekonomi vid Ekonomihögskolan, Lunds universitet, David Larsson, Direct Energy och Björn Karlsson, professor i Energiteknik Mälardalens högskola. Det känns som ett utmärkt team för denna artikel. Artikeln bygger till stor del på det faktaunderlag jag samlat på mig under Kostnad solel, men själva beräkningen behöver justeras något. Inverkan på slutresultat blir dock mindre än 10 öre/kWh skillnad jämfört de nuvarande beräkningarna, som det ser ut i dagsläget.

Ett översiktligt konferensprogram för PVSEC finns utlagt på konferensens hemsida. Vår poster har session tisdag eftermiddag 1 oktober eller onsdag förmiddag 2 oktober.

Mosippa. Fridlyst och rödlistad som starkt hotad i Sverige. Salbohed 1 maj 2013.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *