ABB planerar tungt köp av Power-One

Det kom en präktig ABB press-release idag (svenskengelsk). ABB planerar att köpa Power-One (USA), världstvåa efter tyska SMA på solcellsväxelriktare, för den nätta summan av 1,028 miljarder dollar, ca 6,7 miljarder svenska kronor!

Genom den kommande affären skulle ABB bli starka på alla områden inom växelriktare för solenergi, läs artikeln ”Solar PV Inverter Market Shakeout Continues With ABB and Power-One Deal” i Renewable Energy.

I inlägget “Växelriktare – en nyckelkomponent i solcellsanläggningen” från 10 februari 2011 skrev jag “Det är den viktigaste komponenten i en solcellsanläggning”. Lite framsynt…

En fråga är hur man kommer att integrera Power-Ones växelriktare med ABB:s existerande sortiment av växelriktare.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *