Fuerteventura dag 2

 

Glömde att nämna de två större vindkraftverk vi såg igår. Perfekt för vindenergi på denna blåsiga ö. Igår blåste det 10-11 m/s på en kratertopp vi besteg vid Corralejo. Idag blåste det än mer. Idag åkte vi 18 mil = halva ön utan att se fler vindkraftverk, vilket förvånade. Vindel har här säkert lägre produktionskostnad än solel.

De enkla solfångarna baserade på termosifonsystem konkurrerar ut solceller för varmvattenproduktion.

Idag såg vi ett hus med 10 solcellsmoduler norr El Almacigo, där det fanns gatubelysning med en solcellsmodul per stolpe. I denna tillämpning blir solceller förmodligen konkurrensmässiga. För hushållsel borde solceller med batterilager kunna bli ett framtida alternativ.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *