Soppatorsk på telefonledningen

Idag slutade den fasta telefonen att fungera och därmed ADSL-abonnemanget. Likadant för en av grannarna, men för fem andra grannar fungerade telefonen. Mystiskt. Men det var något liknande för ett par år sedan, det hade då kommit in en fukt i någon slags kopplingsbox någon kilometer bort.

Det gjorde att solcellsanläggningens webbox inte kunde ladda upp värden till Sunny Portal. Hade lite problem att komma åt webboxen via hemnätverket också. Månadssammanställning får därför vänta. Men det bör i alla fall ha blivit nytt januarirekord att döma av avläsningen på elmätaren för solcellsanläggningen!

Försökte felanmäla telefonen. En parodi… Efter 18.00 fanns ingen manuell bemanning hos Telia så jag blev nedkopplad från Telias felanmälan efter att först ha gått igenom ett antal frågor. Hänvisades till felanmälan via Internet, vilket inte är så lätt utan fungerande Internetanslutning. Ringde Maria som satt kvar på Mälardalens Högskola och bad henne göra felanmälan, men då visade det sig att den tjänsten var ur funktion.

När jag själv försökte genom att köra Internetdelning från telefonen fungerade inte fönsterhanteringen i Windows Explorer för felanmälan. Det blev ett smalt fönster som det inte gick att göra något med. Fick köra igång Firefox. Men fyra timmar efter Marias försök var det fortfarande ”Funktionen ligger för tillfället nere. Vi beklagar detta, och arbetar för att så snabbt som möjligt få det att fungera. Du är under tiden välkommen att kontakt vår kundtjänst” (den som för felanmälan hade öppet 08.00-18.00) på Telias webbsida för felanmälan. Samma fel fredag morgon 05:30…

Kan man felanmäla felanmälningsfunktionen?? Via djungeltrumma?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *