Den ultimata julklappen!?

Folks, julen närmar sig. Du letar desperat efter något som dina kära inte har sedan tidigare. Detta är definitivt den ultimata julklappen i sådana lägen.

Granngården har en fröautomat ”Ånnsjön” med solceller!! Är man medlem hos Granngården får man denna vecka 100 kr i rabatt på det normalpriset, som är 379 kr.

När det blir mörkt är tanken att fröautomaten ska ge stämningsbelysning.

Huum… Vi har visserligen redan fem fröautomater för solrosfrö, hampafrö, jordnötter och talg utanför vår matplats. Men denna fröautomat är helt enkelt oemotståndlig. Jag hänger på låset på Granngården i morgon och Maria kommer att få sig en överraskning i jul. Hehe…

Fröautomat Ånnsjön med solceller. Källa: Granngården.

Fröautomat Ånnsjön med solceller. Källa: Granngården.

2 reaktion på “Den ultimata julklappen!?

    • Spännande. Jag aldrig shoppat något där själv, men känner åtminstone två personer som köpt solcellsmoduler på Kvarndammen. Att tänka på att man inte vet hur jämna modulerna är i effekt. En av personerna råkade ut för att modulerna hade ojämn effekt. Köper man x antal moduler och sätter dem i serie kommer den med lägst prestanda att bestämma prestanda för hela strängen eftersom samma ström måste gå igenom alla moduler i en sträng. Om man köper 240 W moduler och en av dem råkar ligga på 220 W av någon orsak kommer alla moduler i strängen att hamna på ungefär 220 W (lite beroende på vilken spänning man får).

      Jag antar att man inte får någon garanti på solcellsmodulerna?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *