Vattenfall börjar sälja solcellspaket

Richard Thygesen och Adam Hultqvist tipsade var för sig om att Vattenfall idag hade en pressrelease om att de börjar sälja nyckelfärdiga solcellspaket nästa vecka. Trodde att E.ON skulle hinna föra Vattenfall, men där högg jag i sten. Mycket kul att Vattenfall i Sverige ändrat sin åsikt och börjat tro på solceller…

Undrans vilket pris de kommer att lägga sig på? Naturligtvis måste de bräcka Fortum, där man får betala mellan 34 014 kr/kW och 40 748 kr/kW, inklusive moms och installation. Hos Din El i Göteborg får man betala mellan 41 042 kr/kW och 77 750 kr/kW, inklusive moms och installation.

Men den ekonomiska föreningen Solel i Sala&Heby betalade bara 16 400 kr/kW, inklusive moms och installation, för den anläggning som man håller på att eller nyligen har färdigställt. Det kan därför löna sig att jämföra olika leverantörer av solcellspaket, ta en titt under menyn ”Leverantörer” så hittar du ett antal att välja bland.

Undrar förresten vilken som kommer att leverera Vattenfalls solcellspaket? Ordnar man det på egen hand eller kommer man att köpa in paketen från någon underleverantör? Hoppas i sådana fall att det blir något svenskt företag så att det gagnar den svenska solcellsbranschen.

Vårtörel. Kolmsta 17 maj 2012.

En reaktion på “Vattenfall börjar sälja solcellspaket

 1. Hej Bengt,
  http://www.vattenfall.se/sv/solcellspaket.htm kan du läsa följande:

  Priset för en komplett anläggning är 70 000 för 2,94 kWp, så det blir 23,8 tusen per kWp med moms. I och med att det är giltigt för ROT-avdrag har de uppskattat att det avdraget är ca 1500 kr per kWp. Sen står det något om att man får rabatt om man är kund hos Vattenfall. Det står dock inget om hur stor rabatten är, men säg att den är 10 procent så landar priset för det stora paketet på 20 tusen per kWp efter rabatt och ROT-avdrag. Låter bra va?

  “Detta ingår i solcellspaketet:
  Solcellsmoduler från Sharp eller Yingli
  Växelriktare från SMA
  Material för montering och installation
  Montering och installation
  Alla kontakter med ditt lokala nätbolag
  Driftsättning och kontroll av systemet
  25 års effektgaranti på solpanelerna”

  De svarar även på frågan vem som levererar anläggningen:
  “Vi använder världsledande produkter och leverantörer och samarbetar med en av Sveriges mest erfarna solcellsinstallatörer, Direct Energy.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *