Ingen utredning om nettodebitering pågår hos Näringsdepartementet

Fick idag höra av en person som pratat med Magnus Blümer, tjänsteman på Näringsdepartmentet, att man ännu inte formulerat något direktiv för en utredning om nettodebitering. Det finns heller ingen utsedd utredare och ingen deadline. Det var 10 månader sedan det framgick att regeringen skulle tillsätta en ny utredning om nettodebitering, men sedan dess har det alltså stått stilla.

Tycker att det är magstarkt att energiminister Anna-Karin Hatt skrev i en debattartikel i Miljöaktuellt 20 december 2011 att man jobbar intensivt med frågan om nettodebitering. I själva verket pågår alltså inget arbete alls ens idag, fyra månader senare. Det är en sak att journalister kan missuppfatta saker vid en intervju men i detta fall var det Anna-Karin Hatt som själv undertecknat debattartikeln.

Det är alltså precis så illa som jag befarade i inlägg 16 april och anat i tidigare inlägg. Skandal!

Vad göra? Skriv eller ring till Magnus Blümer och Anna-Karin Hatt på Näringsdepartementet och fråga hur det går med utredningen… Man kan även ta kontakt med sina lokala riksdagspolitiker och förklara dilemmat.

 

 

5 reaktion på “Ingen utredning om nettodebitering pågår hos Näringsdepartementet

 1. Anna-Karin Hatt ljuger ju då…ingen utredning förekommer ju.
  är ju bara att se hur andra länder ju….

 2. Anna-Karin Hatt sa det samma när hon talade på Energiutblick för någon månad sedan.

  • I mina ögon behövs ett uppdrag, en utsedd utredare och ett datum när uppdraget ska vara klart för att man över huvud taget ska kunna säga att man arbetar med frågan om nettodebitering. Dessa tre saker förefaller saknas idag.

   Med tanke på att remisstiden för Energimarknadsinspektionens utredning om nettodebitering gick ut i februari 2011 och regeringen sade i juni 2011 att man skulle sätta till en ny utredning borde det ha kommit fram några delresultat under denna tid om man jobbar ”intensivt” med frågan om nettodebitering. Men i de uttalande som gjorts av flera olika personer från regeringen och dess kansli senaste halvåret har inte funnits något nytt alls. Tvärtom har man senast sagt att ett förslag kan komma först under 2013.

   Kan vara att Anna-Karin Hatt har andra definitioner av orden ”intensivt” och ”arbete”?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *