Årsbästa för solcellerna

14,74 kWh var aningens bättre än gårdagens 14,64 kWh som är de högsta noteringarna i år. Det var soligt och klart idag, men på sen eftermiddag kom enstaka små moln, så det hade kunnat bli något lite mera utan dessa strömoln. Även igår var det lite moln, vilket ses i diagrammet nedan som visar de effektvärden som loggas var femte minut.

Idag var högsta effekten under en 5-minutersperiod 2775 Watt. Igår var högsta effekten 2888 Watt.

Jämförelse av solcellernas effekt 3-4 april.

Krokus i rabatt hemmavid. 4 april 2012.

3 reaktion på “Årsbästa för solcellerna

  1. Hej vill här ta chansen att uppmuntra fler att skaffa solceller då dessa fortfarande för en slumrande tillvaro i Sverige,till stor del pga av våra politiker.
    Jag har sedan oktober 2011 en anläggning med 26 st Sanyo HIT-N235SE10 med 6,11 kW nominell effekt och en trefasig inverter av märke SMA Sunnytripower 8000TL. Denna anläggning fungerar över mina förväntningar,data för mars månad(bäst så här långt) produktion: 646,84 kWh, bästa enskilda dag: 38,52 kWh, högsta loggade 5 minuters värde effekt: 6,63 kW. 93 timmar med noll kWh i uttag enligt Fortums timvärden för förbrukning.Jag bor i villa 156 kvadrat, och årsförbrukning 15000 kWh. Glad påsk önskar Dan Ingelsson i Garphyttan. PS vill också säga att Bengt har varit en stor inspiration och den som gjorde att jag fick upp ögonen för denna teknik:)

  2. Häftigt! Vi får hoppas på en “lavineffekt” genom att flera liksom du för budskapet vidare till vänner och bekanta samt gärna också till politikerna, ;-).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *