Köpare av solel

En vanlig fråga är vad får man betalt för sin överskottsel som matas in på nätet och vem som köper överskott av solel. Jag har därför skapat en egen meny Köpare solel och gjort en uppdatering av listan med köpare, till hjälp om du vill sälja din solel.

Om du känner till flera elbolag som köper el från småskaliga producenter får du gärna lämna ett tips med länk till hemsida som ger info.

3 reaktion på “Köpare av solel

 1. Hej.
  Är det någon som känner till om någon strömleverantör har nettodebitering vid köp av el från en mikroproducent?
  .
  Vi har precis startat igång solel (Solar Edge), 7,5 kW, på ett ladutak i sydöstra Småland och där har vi Falkengerg El som köpare. Vi hade dem tidigare och de ger 1 kr/kWh.
  Vi har också en fastighet utanför Mariefred där vi om en månad får solpanerer motsvarande 7,0 kW. Här har vi sedan tidigare Din El men de ger bara spotpris minus 2,8 öre per kWh när vi säljer så här ska vi byta.
  Jag har undersökt flera strömleverantörer men ingen verkar ha nettodebitering, men däremot ger Falkenberg El, ETC och Kraftringen Nät AB 1 kr/kWh (Telge-Energi tecknar inga nya avtal i avvaktan på vilket beslut myndigheterna tar).
  Är det någon som känner till om någon strömleverantör har nettodebitering vid köp av el från en mikroproducent?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *