Nätbolaget Utsikt erbjuder också nettodebitering

Enligt pressmeddelande från nätbolaget Utsikt som kom 28 december 2011 erbjuder man nu alla sina nätkunder nettodebitering på månadsbasis.

Mälarenergis nätbolag erbjuder också nettodebitering, från och med januari 2012, enligt en pressrelease som kom 9 november.

Uppenbarligen har nätbolagen tröttnat på regeringens fleråriga senfärdighet i denna fråga och tagit saken i egna händer.

Skatteverket anser att det bryter mot energiskattelagen att erbjuda nettodebitering eftersom man då inte betalar energiskatt på den el som kvittas. Som privatperson skulle man därför få smisk av Skatteverket, vi får se hur det går för nätbolagen…

Frånvaron av nettodebitering är stort hinder för utvecklingen av småskalig solelproduktion. Vi behöver därför få en laglig lösning på detta, men från Näringsdepartementet sade man den 28 november ifjol att det skulle det dröja minst ytterligare ett år. Man kan undra varför det ska behöva ta så lång tid eftersom minst två nätbolag, kanske finns flera?, officiellt redan sagt att de har en teknisk lösning som fungerar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *