Årsbästa för solcellerna

Med 7,49 kWh blev det årets bästa dag. Lustigt nog gav 12 februari ifjol också årsbästa, då med 8,18 kWh. Det var lite moln under tidig förmiddag idag som gjorde att det inte blev riktigt lika mycket solel som för ett år sedan. Det var också varmare idag (+1 grad) än ifjol vilket också minskar solelproduktionen, eftersom solcellernas verkningsgrad sjunker med ökande celltemperatur.

Solelproduktion per dygn hittills under 2012.

Solelproduktion per dygn hittills under 2012.

2 reaktion på “Årsbästa för solcellerna

  1. Hur går det att undvika snö och is mellan taket och solcellsplattorna? Jag anar mig till att här skulle isen spränga loss plattorna från sina infästningar.

    • Var inget problem ens under fjolårets vinter hos oss. Man bör ha ett avstånd mellan solcellsmodulerna och taket så att man inte under en snörik vinter knäcker takpannorna om man har tegeltak (har visst hänt på annat håll).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *