Solelproduktion December – summering

Har fått timdata för uttag från elnätet (branschspråk för den el vi köpt) och inmatning av överskott av el från våra solceller till elnätet för december från Per Holmquist, Vattenfall. Med hjälp av dem och data från solcellsanläggningen gjorde jag en sammanställning tillsammans med en jämförelse för januari 2011-december 2011.

15% av vår producerade solel under december matades in på nätet, vilket var 19% mindre än under november. Denna överskottsel sålde vi till Nord Pool spotpris per timme via Bixia.

Vi behövde köpa el under månadens alla timmar, utom under de ca 37 timmar vi hade strömavbrott. Det blev inget dygn med positivt solelnetto.

Under december köpte vi 2253 kWh el till vårt hus (163 m2 boyta) och separat förråd (50 m2 uppvärmd yta till 7-8° vintertid, sommartid har vi ingen värme på), vilket var betydligt mindre än fjolårets 3500 kWh men mer än de 2012 kWh vi köpte i december 2007. Solcellerna gav i år ett nettotillskott under december på 29 kWh. Utan solcellerna hade det blivit 2282 kWh köpt el. Dessutom matade vi in 5 kWh till nätet, vilket gör att vårt köpnetto var 2248 kWh.

I tabellen nedan visas även en summering för 2011, återkommer med inlägg om det.

Summering Januari 2011 - December 2011.

Summering Januari 2011 - December 2011.

Under fyra timmar i augusti, ett 20-tal timmar i september, ca tre timmar i oktober och minst fyra timmar i november saknades loggade timvärden helt eller delvis samt att vi hade strömavbrott ca 37 timmar under december vilket kan påverka statistiken något.

Klicka på tabellen och diagrammen för att se dem i full storlek.

Solelproduktion per dygn under december 2011.

Solelproduktion per dygn under december 2011.

Solelproduktion per timme under december 2011.

Solelproduktion per timme under december 2011.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *