Snö på solcellerna

Jag trodde tidigare att solcellerna skulle gå i vinteride den 6 december. Det dröjde till idag. Kl 22. hade vi 2 cm blöt snö på solcellsmodulerna. Eftersom det förutspås bli kallare från och med måndag får vi räkna med att snön stannar kvar på modulerna. Vi har hittills producerat 23,36 kWh under december och frågan är om det blir något mer. Det är klart bättre än ifjol, då det blev 18,87 kWh under december, som var väldigt kall och snöig.

 

En reaktion på “Snö på solcellerna

  1. Samma här i Stockholm, ikväll kom plötsnön. Och mer ska det bli. Man får trösta sig med att det nu bara är ca 3 dagar kvar till vintersolståndet. Sedan går vi mot soligare tider igen. 6,43 kWh hittills i DEC 2011, en yield med 0,87 kWp ger 7,4 kWh/kWp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *