Sveriges första kund som köper solel är klar!

Bengt Nordberg blev den första i Sverige att köpa solel hos Telge Energi! Han jobbar med solenergifrågor hos Ericsson och fick kännedom om avtalet via denna blogg. Jag blev lite rörd av denna solskenshistoria! Jobbade förresten för många år sedan i ett projekt med Ericsson vad gäller försörjning av reservenergi till basstationer vid strömavbrott.

Med Telge Energis avtal om solenergi kan man köpa en ”portion” solel. ”En portion innehåller 100 kWh till en kostnad av 21 kronor extra per månad.” kan man läsa i informationen om deras avtal. Årets julklapp för solcellsanhängare!

Genom att köpa en portion solel kan man bidra till att det med tiden installeras mera solcellsanläggningar i Sverige. Enligt uppgift från en läsare av bloggen har Telge satt ett tak på 100 MWh i denna första omgång. Om det slår väl ut kommer en ny upphandling av solel under nästa år.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *