Tyskland har nu 1 miljon solcellsanläggningar!

I ett pressmeddelande från BSW (Bundesverband Solarwirtschaft = German Solar Industry Association) från 15 november framgår att Tyskland nu har 1 miljon nätanslutna solcellsanläggningar. Det blev en anläggning i Berlin som bröt miljonvallen. Det började med att man hösten 1990 startade ett 1000-tak projekt. 21 år senare har man alltså blivit solcellsmiljonärer! Helt klart en enastående utveckling. Ungefär 3% av Tysklands elanvändning täcks nu av solceller och man siktar på 10% år 2020.

I Sverige har vi i runda slängar bara 400 nätanslutna solcellsanläggningar. Vi är därmed bland de sämsta i Europa. Vi saknar fortfarande nationella målsättningar både för solvärme och solel. Nog finns en hel del att lära av Tyskland…

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *