Uppdatering av septembers summering

Ikväll uppdaterade jag summeringen för september, med hjälp av värden på fil från Per Holmquist, Vattenfall. Det blev inget dygn under september då solelproduktionen var större än elanvändningen. Däremot hade vi sammanlagt 104 timmar utan elköp, då solcellerna gjordes oss självförsörjande på el.

När jag tidigare använda värden från Vattenfalls hemsida blev jag fintad av att om man väljer att visa värdena från exempelvis 1 september är det första värdet “00:00” för sista timmen (23:00-24:00) i augusti. De timvärden man ser anger alltså slutet för den timme värdena gäller för. Detta visste jag i och för sig sedan tidigare, men i hastigheten hade jag missat att diagrammet började med “00:00”.

För övrigt en fin finess att kunna se timvärdena på webben. Man loggar in på “Mina sidor” med sitt kundnummer och en kod som står på fakturan.

Timvärden för elanvändning i vårt hus från Vattenfalls web.

Timvärden för elanvändning i vårt hus från Vattenfalls web.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *