Sensorboxen paj

Andreas och Mr x från Direct Energy var idag hem till oss och undersökte SMA:s sensorbox som samlar in signaler från tre sensorer (solinstrålning, modultemperatur och lufttemperatur). Som jag beskrev den 16 september har insamlingen av sensorvärden fungerat bara sporadiskt sedan i somras. Idag kom man fram till att det var något fel på boxen, så de måste reklamera den. Leveranstiden för en ny är tre veckor. Tja, man får väl se det som att det kunde ha varit värre. Solcellsanläggningen fungerar i övrigt. En slutsats är att desto mer sensorer och elektronik (sensorbox, webbox, RS485 injector) man har, desto större sannolikhet att något felar…

Vid varje takklättring riskerar man att knäcka takpannor. Så blev fallet idag och vid förra besöket från Direct Energy flisade ett hörn ur från en takpanna. Nu jag har bytt dessa två, hann med det strax innan det blev mörkt. Det skedde under överinseende av några skrockande storskarvar som övernattar i träden på en liten ö intill vårt hus. De verkar sociala de däringa skarvarna.

 

En reaktion på “Sensorboxen paj

  1. Pingback: Komplett loggning av mätvärden snart igång!? | Bengts villablogg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *