Utmärkt solelproduktion under juni

Solcellerna tuffar på lysande. Alla dagar utom en under juni har solelproduktionen hittills troligen varit över vår elanvändning på ca 11-12 kWh/dygn, se diagram. Om månaden fortsätter som den börjat ligger 500 kWh under månaden inom räckhåll. Detta räcker gott och väl för att bli ett plushus under juni!

Sådär, nu har jag lyckats fånga in och släppa ut den utmattade talgoxhona som flugit in genom en öppen dörr och som inte hittade ut igen.

Kan säga att det var betydligt lättare att fånga in och släppa ut den bålgeting som också hamnat inomhus. Bålgetingar är fredliga och har ett oförtjänt dåligt rykte. Men bålgetingarna är riktigt stora och brummar imponerande. Bredvid den var det en ”vanlig” geting och den var väl inte ens hälften så lång som bålgetingen.

Solelproduktion per dygn hittills under juni.

Solelproduktion per dygn hittills under juni.

Talgoxe, hona, som förirrat sig inomhus.

Talgoxe, hona, som förirrat sig inomhus.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *