Ett måste för trädgården!

Maria fixade en trädgårdspryl av rang när hon passerade Schiphol flygplats häromdagen. Det är en solcellsdriven fjäril! När solen lyser fladdrar fjärilen runt i en cirkel. Vem kan vara utan en sådan i trädgården?? Med en svärm på tio stycken skulle det bli riktigt psykedeliskt…

Första dagen den var ute på tomten passerade en citronfjäril och inspekterade denna nya fjäril i trädgården. Kan för övrigt nämna att smultronvisslare idag blev den 30:e dagfjärilsarten på tomten. Enligt skriften “Dagfjärilar i Örebro och Västmanlands län” finns det ca 80 dagfjärilsarter i Västmanlands och Örebro län.

Solcellsdriven fjäril i vår trädgård.

Solcellsdriven fjäril i vår trädgård.

Äkta fjäril. Smultronvisslare på blommande vitklöver blev idag dagfjärilsart 30 på tomten.

Äkta fjäril. Smultronvisslare på blommande vitklöver blev idag dagfjärilsart 30 på tomten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *