Vad blir solelproduktionen för april?

Hittills har solcellsanläggningen producerat 314 kWh under april. Enligt väderprognoserna blir de tre kommande dagarna övervägande soliga. Den bör därför bli 45±5 kWh till under månaden och därmed en månadstotal på ca 360 kWh. Det är klart över Sunny Portals prognos på 324 kWh, som är baserad på jag försiktigtvis antagit en årlig produktion på 800 kWh/kW. Det är också klart över PVGIS som förutspår 336 kWh för april och 853 kWh/kW och år. Vi når inte riktigt PVSyst prognos på 368 kWh och 972 kWh/kW och år, vars prognos gäller för ett oskuggat system.

Med tanke på att vi varje månad i år producerat mer än Sunny Portals prognos får jag överväga att i ett första steg gradera upp vår prognos för i år till 850 kWh/kW. Kul!

Inom ett par veckor passerar vi 1000 kWh sedan driftstarten den 28 oktober 2010. Detta borde firas på ett ståndsmässigt sätt…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *