Driftdata från svenska solcellsanläggningar

Först ut var väl Solelprogrammets sammanställning av svenska solcellsanläggningar. Där finns idag hela 172 solcellsanläggningar och det är den mest kompletta sammanställning som finns av svenska anläggningar. För en del anläggningar finns även driftdata i form av elproduktion per månad. Det är tyvärr inte så många som lägger in sina driftdata där. En nackdel med denna databas är att man måste lägga in data manuellt.

SMA:s Sunny Portal har sju publika svenska solcellsanläggningar. För två av anläggningarna har dataöverföringen från solcellsanläggningen dock slutat att fungera. Här kan man få data med timupplösning och man kan se grafer för exempelvis dygn eller månad. Det är upp till anläggningsägaren hur mycket data man vill presentera. För vår solcellsanläggning har jag lagt ut allt som är möjligt att visa offentligt. Data hämtas automatiskt från Webboxen. Notera att data loggas med intervall på 5, 10 eller 15 minuter så det finns data med bättre upplösning i Webboxen än vad som visas på Sunny Portal.

Relativ ny är Soldata som nu har nio anläggningar där man kan se elproduktionen per dygn och kWh/kW. Fyra av anläggningarna finns även på Sunny Portal. För dessa fyra anläggningar skickas e-post en gång per dygn med data till Soldata som automatiskt för upp värdena på sidan.

Om du känner till andra sidor som presenterar produktionsdata från svenska anläggningar får du gärna tipsa mig!

Utdrag från svenska solcellsanläggingar. Vårt gamla 300 W system.

Utdrag från svenska solcellsanläggingar. Vårt gamla 300 W system.

Utdrag från Sunny Portal

Utdrag från Sunny Portal

Utdrag från SolData

Utdrag från SolData

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *