60 miljoner till investeringsstöd för solceller 2012?

Nuvarande investeringsstödsperiod för solcellssystem slutar sista december i år. Många undrar vad som kommer att hända därefter. I tisdags i förra veckan sade Maud Olofsson i riksdagen att ”I budgetpropositionen för 2011 förlängdes därför stödet för installation av solceller genom att 60 miljoner kronor anvisas för år 2012.” Budgetpropositionen för 2011 lämnades den 12 oktober ifjol och Riksdagen sa ja till regeringens budgetproposition den 8 december.

Om beslut tas enligt budgetpropositionen senare i år om en förlängning av stödet för 2012 kan man undra om villkoren för investeringsstödet kommer att vara desamma? I länder med inmatningslagar har nivåerna på inmatningstarifferna justeras nedåt successivt, för att därmed driva på utvecklingen mot lägre systempriser. I Sverige har man inte haft någon sådan modell utan här har stödet varit med oförändrade villkor under 2009-2011.

Nya förslag för småskalig elproduktion på gång

Maud sade i tisdags även att ”Som jag tidigare nämnt finns därtill förslag kring hur introduktionen av småskalig elproduktion ytterligare ska kunna främjas. Dessa förslag bereds för närvarande inom Regeringskansliet.” Vi väntar med spänning på vad dessa förslag kommer att innehålla!

En reaktion på “60 miljoner till investeringsstöd för solceller 2012?

  1. Pingback: El från solen – för en ljusare framtid | Bengts villablogg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *