Installationsguide nätanslutna solcellsanläggningar

Elforsk SolEl-program har producerat många rapporter som rör solcellsystem. Rapporterna kan hämtas gratis på programmets hemsida. Titta under Verksamhet där de nyare finns under Rapporter och de lite äldre under Arkiv.

En praktiskt inriktad rapport är ”Installationsguide nätanslutna solcellsanläggningar”.  Denna rapport bör läsas av alla som funderar på att installera en solcellsanläggning, även om man inte tänker göra installationen själv. Guiden ger mycket nyttig information.

Hörde förresten att länsstyrelsen i Stockholm låtit ÅF genomföra en besiktning av uppförda solcellsanläggningar. Där hade man tydligen sett “mycket skräp” enligt en andrahandsuppgift. Det vore intressant att få lite mera konkret information om detta, vi får hoppas att det blir en rapport som blir offentlig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *