All time high för solcellerna

En fantastiskt fin, solig vårdag gav nära all-time high för solcellerna, 12,29 kWh idag. Högsta medeleffekten under en 5-minutersperiod var 2569 Watt kl. 12.00-12.05, se diagrammet nedan. Solcellerna producerade el från 06:45 till 17:35. Gårdagen var hårfint bättre, med 12,41 kWh under dagen (max 2586 Watt) var det all time high sedan starten den 28 oktober.

I diagrammet nedan över dygnsproduktionen under mars månad ser man en ökande trend under månaden för de bästa dagarna. Summan hittills för mars är 104 kWh. Om mars skulle fortsätta med samma dygnsmedel som hittills skulle det bli 269 kWh under mars, vilket ligger i den övre delen av intervallet 229-273 kWh som PVGIS, PVsyst, Solelekonomi och Sunny Portal förutspår.

Eftersom solfångarna puttrar på fint i marssolen så bör vi i den kommande summeringen för mars se en väsentlig skillnad jämfört med tidigare månadssammanställningar när det gäller elbehovet dagtid och att därmed inmatningen på nätet borde bli större.

Solcellernas effekt per 5-minutersintervall

Solcellernas effekt per 5-minutersintervall

Solcellernas energiproduktion per dygn

Solcellernas energiproduktion per dygn

Sex dovhjortar spatserade förbi ute på isen

Sex dovhjortar spatserade förbi ute på isen

Klicka på diagrammen eller bilden för att se dem i större skala.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *