Hur många solcellsdrivna saker har du i trädgården?

Skrev tidigare om en fågelholk med solceller och batteri som gav en lysande sittpinne när det skymde på . I serien med solcellsprylar har jag nu hittat något nytt för trädgården för den som vill ligga steget före grannen. Det är en pinne med ett fågelbad där pinnens topp har ett glasklot med en glasfågel, där klotet börjar lysa  i olika färger vid skymningen. Det kan bli ditt för $32,99 om du har vägarna förbi USA.

Fågelbad med glasklot som har solcellsbelysning

Fågelbad med glasklot som har solcellsbelysning

Fågelbadet är 23 cm i diameter och med ett par cm djup vatten. Jag tror det kan fungera bra för småfåglar. Småfåglar utnyttjar fågelbaden väl så ofta för att bada som att dricka vatten. Därför ska fågelbad vara grunda eller om det är lite djupare ha en sluttande kant så att de kan gå ner i vattnet och välja lämpligt djup. Vi har ett par fågelbad som brukar stå på marken på uteplatsen. Där toppade vi med en gräsand! ifjol. Den fyllde hela fågelbadet…  

PS. Litet jubileum i kväll. Detta är inlägg 100!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *